Sült oldalas

Íme egy igazán finom vacsora fogás, mely elkészítése nem igényel sok időt: sült oldalas.

Omlós és szaftos <strong>sült oldalas</strong> - Tökéletes vasárnapi ebéd
Omlós és szaftos sült oldalas - Tökéletes vasárnapi ebéd
Az egyszerűen elkészíthető, szaftos, fűszeres oldalas igazán finom lakoma, amit mindenki szeret.
08.18. 08:15
Femina.hu
Kemencében sült borsos oldalas
Kemencében sült borsos oldalas
Hozzávalók: 1 egész oldalas rész olaj durvára tört bors só Elkészítése: Az oldalast bekenjük olajjal, megszórjuk sóval, majd utána beleforgatjuk a tört borsba. Tepsibe helyezzük és kemencében 160-180 fokon ropogósra sütjük.
07.28. 07:52
Receptneked.hu
Grillezett oldalas kukoricával
Hozzávalók: 80 dkg oldalas 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál méz 2 evőkanál olaj 1 dl paradicsomlé só őrölt bors A sült kukoricához: 4 cső zsenge kukorica A kukorica salátához: 40 dkg főtt kukorica 1 dl joghurt 1 evőkanál gorombára vágott kapor só őrölt fehérbors
07.24. 00:00
Mindmegette.hu
hirdetés
Recept: Grillezett oldalas kukoricával
Hozzávalók: 80 dkg oldalas 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál méz 2 evőkanál olaj 1 dl paradicsomlé só őrölt bors A sült kukoricához: 4 cső zsenge kukorica A kukorica salátához: 40 dkg főtt kukorica 1 dl joghurt 1 evőkanál gorombára vágott kapor só őrölt fehérbors
07.24. 00:00
Mindmegette.hu
Rozmaringos, fokhagymás <strong>sült oldalas</strong>
Rozmaringos, fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók: 1.5 kg oldalas 1 fej fokhagyma 2 ág rozmaring 3 fej vöröshagyma só cayenne-i bors őrölt kömény őrölt bors grill fűszer 2 db chili paprika 2 evőkanál sertészsír Elkészítése: Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, befűszerezzük, és egy órára a hűtőbe tesszük. (Én előző nap szoktam befűszerezni az oldalast.) A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymákat […]
2014.06.10. 07:23
Receptneked.hu
<strong>Sült oldalas</strong> petrezselymes krumplival és kovászos ubival
Sült oldalas petrezselymes krumplival és kovászos ubival
Hozzávalók: A krumplihoz: 1 kg burgonya 1 csokor petrezselyem só Az oldalashoz: 1,5 kg sertés oldalas Só, bors, fokhagyma, ételízesítő Olaj Továbbá: 3-4 kovászos uborka Elkészítése: A hús elkészítése: Az oldalast feldarabolom ha egyben van megmosom, majd olajat öntök a tepsi aljára és ráhelyezzem a húsokat.  Sózom, borsozom, fokhagymát és ételízesítőt szórok rá. A húsok közé egy kis vizet öntök […]
2014.06.05. 07:40
Receptneked.hu
Sült oldalas gyors páccal
Hozzávalók: 1 kg oldalas (de lehet bármilyen hús, ami finom megsütve) 1 fej vöröshagyma apróra darabolva 3 gerezd fokhagyma durvára vágva 2 evőkanál fűszeres olaj 2 evőkanál disznózsír só 1 dl tej
2014.05.29. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sült oldalas gyors páccal
Hozzávalók: 1 kg oldalas (de lehet bármilyen hús, ami finom megsütve) 1 fej vöröshagyma apróra darabolva 3 gerezd fokhagyma durvára vágva 2 evőkanál fűszeres olaj 2 evőkanál disznózsír só 1 dl tej
2014.05.29. 00:00
Mindmegette.hu
Újburgonya <strong>sült oldalas</strong>sal
Újburgonya sült oldalassal
Hozzávalók: újburgonya 1 cs petrezselyemlevél oldalas barbecue fűszerkeverék (olíva) olaj Elkészítése: A húsokat bepácoljuk a fűszerkeverékbe és kevés olajba, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap egy tepsibe tesszük a húsokat, alufóliával lefedjük. A burgonyákat megtisztítjuk, egy másik tepsibe tesszük, megöntözzük olajjal, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemlevéllel és összeforgatjuk. Ezt is lefedjük alufóliával. Mindkét tepsit […]
2014.05.25. 10:13
Receptneked.hu
Egészben sült, pácolt oldalas
Egészben sült, pácolt oldalas
Hozzávalók: 2 kg oldalas, egyben 7-8 gerezd fokhagyma törött bors darált kömény ételízesítő csípős darált piros paprika pikáns grillpor só Elkészítése: Az oldalasra nem szoktam olajos pácot csinálni, mert elég zsíros így is. Megmosom a húst, majd papírtörlővel áttörlöm. Besózom, 7-8 gerezd zúzott fokhagymával jól bedörzsölöm, törött borssal, darált köménnyel, pici csípős paprikával és pikáns […]
2014.04.28. 07:13
Receptneked.hu
hirdetés
Miről ismerjük fel a jó sonkát?
      Szakembertől kérdeztük meg, mire figyeljünk oda a vásárlásnál: Széles Zoltánnal tavaly télen ismerkedtem meg, mikor a Győr+ Tv-nek készítettem egy öt részes sorozatot, melyet Győrben forgattunk. A főzésekhez Zoli üzletében, a Győri Vásárcsarnokban vásároltuk a húst, és azóta minden környékbelinek őt ajánlom. Ősszel indították el webáruházukat, ahol a távolabb élők számára is elérhetők a biosonkák, és más, füstölt hentesáru. Házhoz szállítás még nincs, átvevőpontokon keresztül jut el a hús a vásárlóhoz.   Mi a különbség a házi és az ipari pácolás, illetve a sózott eljárás között?   Sz.Z.: Alapjában véve a pácolt is sózott, csak beinjektálják a páclevet a húsba, míg hagyományosan, vagy házilag, csak forgatják a sonkát a páclében. Húsvétra mi is csinálunk pácolt kötözött sonkát, mert az főzés után nem lesz túl sós, nem kell leönteni róla az első vizet, ezzel az eljárással úgymond beállítjuk a só tartalmát, viszont nem lesz olyan tartós, tehát azt csak főzni ajánljuk. Én inkább azt nézném meg, hogy mit tartalmaz a sonka: nálunk a sonka tiszta sóval készül, és nem tartalmaz semmilyen adalék anyagot, a nagyüzemekben szinte minden esetben megtalálhatóak az ízfokozók, állományjavítók, stb. Érdemes még megnézni a sonka víztartalmát, amelyet feltüntetnek a címkén, mivel a gyorspácolt sonkák általában vákumfóliába vannak csomagolva, egyrészt a súlyvesztés miatt. Tehát olyan nagy csodák nincsenek: ha olcsóbb a sonka, akkor az általában több vizet tartalmaz, és tuti van benne valamilyen vízkötő adalék. Ha a sonka nincs fóliázva, akkor biztos, hogy drágább lesz, mivel a levegőn folyamatosan szárad, itt lehetnek olyan különbségek, hogy míg az egyik oldalon egy kiló húsból kihoznak akár 1,3 kg-ot (na, ezt be kell vákumozni), a másik oldalon az egy kilóból marad 70-80 dkg – tehát drágábban kell adni. Mi a pácoltat is így csináljuk, tehát van súlyveszteség. Ezt azért hangsúlyozom, mert mindkét esetben ugyan annyi húst visz haza a vásárló, ha a kiinduló állapotot nézzük.    Melyik húsfajta a legjobb megfőzve?   Sz.Z.: Én a tarját és lapockát ajánlom főzni, szerintem ezek a legízletesebb részek.   Ti milyen sertésekkel dolgoztok?   Sz.Z.: Nem nevelünk saját sertéseket, hanem olyan termelőktől, illetve vágóhídról vásárolunk, akikben megbízunk, tudjuk, hogy honnan származnak a sertések, és milyen körülmények között nevelkednek az állatok, hogyan táplálják őket. Próbálunk bevezetni egy úgymond "Szalmás sertés" kifejezést, amit akkor írunk rá a húsra, ha azoktól a kistermelőinktől származik a sertés, ahol a termelő a saját gabonáját eteti az állatokkal, szalmás alom van a sertések alatt, tehát a tartási körülmények is mások, így a hús is ízletesebb. Ennek a csúcsa a bio sertés, amelyről egy videó beszél:                  Nálatok hogyan készül a húsvéti sonka?   Sz.Z.: Mi hagyományos módon készítjük, ami azt jelenti, hogy szárazon besózzuk, majd ami levet enged a hús, abban folyamatosan forgatjuk, locsoljuk, amíg „sóérett” lesz. Ezután kiáztatjuk a sonkákat, majd füstölőbe akasztjuk, ahol leszáradás után, fűrészport begyújtva füstöljük. Nagyüzemileg sok esetben nem fűrészporral füstölik a sonkát, hanem füst aromákat használnak, vagy valamilyen „folyékony füstöt” permeteznek rá. (Ilyen „füstoldatot” kiskereskedelemben is lehet vásárolni, nekem egy mesterszakács mutatta egyszer: belecsepegtette a vajba, amiben a csirkemell sült, és az valóban füstös ízű lett. Gondolom, nem kell mondanom, hogy nemcsak természetes összetevőket tartalmaz… - a szerk.)   Mik a jó sonka ismertetőjelei? Mire figyeljen egy gyakorlatlan háziasszony, ha sonkát vesz?   Sz.Z.: Mindenképp kellemes füstös illata legyen, ne legyen túl nyers, vagy ha frissen füstölt sonkát vett, akkor otthon akassza fel száradni, semmiképp ne a hűtőbe tegye. Akkor a legjobb a sonka, ha a vágási felülete szivárványos.   Milyen sonkát ajánlasz az ünnepi asztalra?   Sz.Z.: Én a pácolt kötözött sonkánkból fogok főzni, hagyományos sonka vagy tarja pedig mindig lóg a spájzban! http://www.biosonka.hu/bio_fustolt_termekek_80/bio_hagyomanyos_hazi_sonka___nitrit_mentes_05_kgcsomag_304             Éljen a disznóhús! Csülök: http://www.magyarsertes.hu/husok.html?page=Csulok Oldalas - http://www.magyarsertes.hu/husok.html?page=oldalas Karaj vagy tarja? - http://www.magyarsertes.hu/receptek.html?page=karaj www.voroshus.hu https://www.facebook.com/amcvoroshus  
2014.04.18. 13:45
Ketcicakonyhaja.hu
Sült oldalas krumpli rétessel
Hozzávalók: oldalas só zsír víz Rétes: 1,5 kg krumpli 2 kk só kb 35 dkg liszt 1,5 dl tej Kenéséhez: olaj zsemlemorzsa esetleg lilahagyma Elkészítése: Az oldalast jó alaposan besózzuk. Egy nagy lábasba rakosgatjuk, kevés vízzel felöntjük, zsírt teszünk mellé. Kb 2 órát főzzük. Ha megpuhult, egy jénaiba átrakjuk és a sütőben pár perc alatt […]
2014.04.14. 14:54
Receptneked.hu
Sertéscsülök sütve-főzve
          Nem kell feltétlenül drága combsonkát venni húsvétra, az a lényeg, hogy megvásárolt hús tényleg jó minőségű legyen.   A húsvéti sonka a mi kultúrkörünkben szinte minden háztartásban megjelenik az ünnep alkalmával, emiatt az előttünk álló héten el is lepik majd az üzletek polcait a „jobbnál jobb” akciós ajánlatok. Én már pénteken belefutottam az egyik szupermarketben az ilyenkor megszokott óriási fémkosárba, ahol az üzletlánc büszkén tette közzé: sonkát kínálnak minden árkategóriában. Kicsit elmerültem hát a kosár tartalmának felülvizsgálatában, ahol tényleg minden volt, minden árkategóriában – csak sonka nem. Halkan jegyzem meg: normál tartású disznóból tarját sem lehet annyiért előállítani, amennyiért adták… Persze nincs sehol megírva, a sertés melyik részét kell megenni a főtt tojás meg a torma mellé, inkább arra figyeljünk oda, hogy ne a nitrites, gyorspácolt, gyorsfüstölt terméket vegyük meg.         Én mindenkinek azt javaslom, látogasson el egy henteshez, akinek a hozzáértésében megbízik, vagy nézzen körül a legközelebbi piacon az őstermelőknél, és vegyen az igényeinek és pénztárcájának megfelelő füstölt húst: sonkát, tarját, vagy akár csülköt, mint például ez itt. Sem látványában, sem ízében nem marad el a sonka mögött, és feleannyiba kerül.           Sült sertéscsülök spenótos lencsesalátával     Hozzávalók:     250 g lencse babérlevél, kakukkfű 2 ek. olívaolaj 1 fej hagyma karikára vágva 1 kk. köménymag 400 g zsenge parajlevél só, őrölt feketebors       Az öntethez:     5 ek. extra szűz olívaolaj 1 ek. mustár 2 ek. vörösborecet 1 gerezd fokhagyma 1 citrom reszelt héja       1 db füstölt csülök         Előző este áztassuk be a megmosott lencsét, majd az áztatóvízben tegyük fel főni, a só, a babérlevél és a kakukkfű kíséretében. Kb fél óra alatt fő meg, vigyázzunk, hogy egészben maradjanak a lencseszemek. Az öntethez keverjük össze az extra szűz olívaolajat a mustárral, a vörösborecettel, a fokhagymával és a citromhéjjal, majd öntsük a leszűrt, lecsöpögtetett lencsére. Az olajat tegyük egy serpenyőbe, és pároljuk meg benne az enyhén megsózott hagymát és köménymagot. Adjuk hozzá a parajleveleket és enyhén fonnyasszuk meg őket, majd keverjük az öntettel együtt a lencséhez. A csülköt közben egy tűzálló tálban tegyük a sütőbe 250 fokra, és kb. 35 percig sütjük. Az enyém megsült, mire elkészült a saláta.                   Főtt csülökkel:       Annak, aki hagyományos módon, főzve szeretné elkészíteni a csülköt, nem sokkal több tennivalója akad:       Hozzávalók:     3 liter víz 2 körömnyi egész fahéj 2-3 szem szegfűszeg 2-3 szem fekete bors 2-3 szem szegfűbors 1-2 szem borókabogyó     A főzésnek legalább a felhasználást megelőző este lássunk neki: a csülköt tegyük egy fazékba, öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy jól ellepje, szórjuk mell a fűszereket, és teljes lángon kezdjük el főzni. Forrás után vegyük takarékra a lángot, és főzzük a húst teljesen puhára (ez 2-3 óra is lehet,a csülök méretétől függően). Hústűvel ellenőrizhetjük időnként az állagát. Én (mivel a főzőlét később felhasználom) ugyanúgy le szoktam szedni a habját forrás után, mint mikor húslevest készítek. Miután elkészült, levesszük a tűzről, és a főzővízben hagyjuk lassan kihűlni – ezért kell időben elkezdeni, mert ez a folyamat egy éjszakát igénybe szokott venni. Így nem szárad ki a hús, hanem puha és szaftos lesz. Én a főtt csülköt is be szoktam tenni tálalás előtt a sütőbe, és egy kicsit grillezem, hogy szép pirosas legyen a bőre, és így a zsír egy része is kisül alóla.   A főzővizet ülepítem, majd egy kis lyukú szűrőn, merőkanállal szedve átszűröm – semmiképp sem öntve, mert felkeveredik az alja, és zavaros lesz. Egy részét általában húsvét után felhasználom – a maradék sonka, csülök megy a bablevesbe, a többit pedig 1 literes adagokban lefagyasztom, és levesekhez, főzelékekhez használom el.            JÓKAI BABLEVES RECEPT ITT               Éljen a disznóhús! Csülök: http://www.magyarsertes.hu/husok.html?page=Csulok Oldalas - http://www.magyarsertes.hu/husok.html?page=oldalas Karaj vagy tarja? - http://www.magyarsertes.hu/receptek.html?page=karaj www.voroshus.hu https://www.facebook.com/amcvoroshus  
2014.04.13. 13:33
Ketcicakonyhaja.hu
Óda az oldalashoz
        Nem egészséges mértékben szeretem az oldalast: annál sokkal jobban. Mivel ráadásul egy nem egészséges ételről van szó, igazából folyamatos önmegtartóztatásban élek (nem szeretném, ha rám lenne írva, hogy szeretek főzni). Időnként azonban nem bírom tovább: muszáj felfalnom egy tepsivel. Ez sajnos nemcsak a téli időszakban tör rám, amikor talán az időjárásra hivatkozva védhető e szenvedély - nyáron, a legnagyobb hőségben kívánom a legjobban a zsíros csontocskákat. A különbség annyi, hogy télen körettel, melegen, nyáron hidegen fogyasztom, jó sok kovászos uborkával (meg fehér kenyérrel, mert az úgy jó). Ha ezt a hagyományos receptet készítem, teszek mellé a tepsibe 300 g mangalicazsírt is – mert a pecsenyezsíros kenyérnél csak egy jobb van: a pecsenye :-).       Hozzávalók:       1 kg darabolt mangalica oldalas 1 fej fokhagyma 4 fej vöröshagyma   A fűszersóhoz:   1 ek. finom szemcséjű tengeri só 1 tk. édes pirospaprika 1 kk. csípős pirospaprika 1 tk. őrölt kömény 1 kk. őrölt fekete bors 3 gerezd zúzott fokhagyma       Összeállítjuk a fűszersót, és az oldalas darabokat bedörzsöljük vele, és egy órára betesszük a hűtőbe. Ezt követően tűzálló tálba rakjuk, mellészórjuk az egy fej megtisztított fokhagyma gerezdjeit, a negyedekre vágott vöröshagymákat, majd lefedve, 180 fokos sütőben lassan zsírjára sütjük.   Köret: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/02/02/fuszeres_sargaborsopure_piritott_hagymakarikakkal     Sült oldalas, más felfogásban - csilis-gyömbéres-ecetes pácban / recept ITT:                  További információk, bejegyzések a témában:   Éljen a disznóhús! Oldalas - http://www.magyarsertes.hu/husok.html?page=oldalas Karaj vagy tarja? - http://www.magyarsertes.hu/receptek.html?page=karaj www.voroshus.hu https://www.facebook.com/amcvoroshus    
2014.04.10. 22:02
Ketcicakonyhaja.hu
Ragacsos sült oldalas
Hozzávalók: 2 kg húsos sertésoldalas 1 nagy fej és 4 gerezd fokhagyma 8 dl ketchup 8 ek méz 15 szem bors 1 csapott kk őrölt bors 1 kk őrölt oregánó 1 kk őrölt rozmaring só 2 ek Worchester-szósz Elkészítése: A húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben […]
2014.04.01. 19:12
Receptneked.hu
Sörben sült oldalas
Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas 1 közepes vöröshagyma 1 kis fej fokhagyma őrölt bors kömény Piros Arany 3 dl sör 10 dkg (mangalica) zsír só
2014.02.16. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sörben sült oldalas
Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas 1 közepes vöröshagyma 1 kis fej fokhagyma őrölt bors kömény Piros Arany 3 dl sör 10 dkg (mangalica) zsír só
2014.02.16. 00:00
Mindmegette.hu
Omlós sült oldalas - Egyszerűbb, mint gondolnád
Egy tepsi ízletes, omlós oldalasra senki sem tud nemet mondani, és szinte elronthatatlan.
2014.02.15. 10:05
Femina.hu
Köményes sült oldalas
Íme, egy nagyon gyorsan elkészíthető finom magyaros étel, ami hétvégére kiváló ebéd lesz.
2014.01.30. 22:00
Kertvarazsmagazin.hu
Gombás szarvasragu sült lilahagymával
Gombás szarvasragu sült lilahagymával Hozzávalók: 1 kg szarvasragu hús csont nélkül (lapocka, nyak, comb, oldalas, lábszár) 25 dkg csiperke gomba 3 db vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 szál sárgarépa 1 szál petrezselyem gyökér 1 szelet zeller 2 db hegyes csípős paprika 1/2 kalifornia paprika chili paprika 3 db paradicsom 3 db lila hagyma 2 db ...The post Gombás szarvasragu sült lilahagymával appeared first on Receptkirály.hu.
2014.01.14. 18:37
Receptkiraly.hu
Kólás sült oldalas
Kólás sült oldalas Hozzávalók: 1,5 kg oldalas 7 dl Coca cola víz Ragacsos szósz hozzávalói: 4 ek ketchup 4 ek barna cukor 2 ek szójaszósz 2 ek worchester szósz 1 ek chilliszósz 1 tk Piros Arany Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: ...The post Kólás sült oldalas appeared first on Receptkirály.hu.
2014.01.05. 10:16
Receptkiraly.hu
Cukormázból készít sült oldalast Kriszti
Rakott krumpli, sült oldalas, gulyásleves. Ha megkóstolja az ember, nagyon meglepődik, hiszen e finom, magyaros kajákat Kiss-Podmaniczky Krisztina cukormázból készíti. A kétgyermekes anyuka cukorshow-jával járja az országot.
2014.01.04. 15:00
Borsonline.hu
Recept: Kelbimbós sült hús
Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja vagy oldalas 30 dkg kelbimbó 1 csokor újhagyma olívaolaj fehérbors kakukkfű 2 dl tejszín 2 dl száraz fehérbor
2013.12.20. 00:00
Mindmegette.hu
Vaddisznósült puliszkával
      A sült oldalas mindenképpen a kedvencem, de ez után az omlós vadhús után sokáig áhítozni fogok…   Ezen kívül még egy választásom van: visszamegyek repetázni.  Mostanában több cikket olvastam, melyben afelett méltatlankodnak: miért nem eszünk több vadhúst? Én egyszerűen megválaszolom a kérdést: nem jutunk hozzá. Ha pedig mégis, van okunk aggódni a hús minősége miatt.   A Bodrogi étteremben félretehettem a fenntartásaimat: a tulajdonos, Bodrogi Ádám, és édesapja, Bodrogi Gyula is nagy vadászok, így ha nem is maguk lőtték a felszolgált vadat, biztos lehetek abban, hogy ellenőrzött forrásból, friss, jó minőségű húst szereztek be.   Én konkrétan emiatt az oldalas miatt érkeztem: több ismerősöm posztolta az instagrammon, míg a végén én sem bírtam magammal, és elmentem megkóstolni. Vittem magammal „erősítést” is, hogy a vadpörköltet is kipróbálja valaki, de vesztünkre míg az étlapot nézegettük, mellettünk felszolgáltak egy méretes konfitált libacombot – így evőpartnerem elveszett, legalábbis a vaddisznófogyasztás számára. (Olyannyira nem bánta meg a választását, hogy két nap múlva visszament libát enni, egy újabb törzsvendég-jelöltet cipelve magával).   Ráadásul ugyanazt a levest ettük, mert a libalevest vargányás maceszgombóccal egyikünk sem akarta kihagyni (a novemberi menü az ismeretségi körömben legendává vált: egyik barátnőm két hete szarvasgombás gombócot kapott):       Ezután a fent már részletezett liba, illetve a vaddisznó oldalas következett, kapros juhtúróval rétegezett puliszkával és grillezett paradicsommal:       A desszert újabb dilemma elé állított bennünket, mert ketten ötfélét szerettünk volna enni, végül én egy csokiszuflé mellett döntöttem madártejjel, de elfogyott egy „lusta rétes” is, sok túróval és mazsolával (ez nem igazi rétes: nem a hagyományos rétestésztába töltik, hanem a töltelék hozzávalóit liszttel rétegezve egy sütőformába szórják, gazdagon meglocsolják tejföllel, és kisütik – tulajdonképpen egy keverés nélkül készült, gyors lepény).             A Bodrogi nekem ezúttal is bejött: igazi családi vendéglő, házias ízek, jó minőségű alapanyagok. Itt legfeljebb az csalódhat, aki azzal az előképpel érkezik, hogy Voight Ági főz majd neki ebédet, amit Bodrogi Gyula szolgál fel – ha csak egy jót akar enni, biztosan elégedett lesz.   Még tart a nyereményjátékunk a Facebookon: aki ma bekapcsolódik, eséllyel indul egy két személyes vacsoráért a Bodrogiban.   KÉPGALÉRIA:        
2013.11.26. 07:00
Ketcicakonyhaja.hu
Kínai sült oldalas
Kínai sült oldalas Hozzávalók: 1 kiló oldalas A pácléhez: fél deci ketchup fél deci fehér bor fél deci méz fél deci szója szósz 2 gerezd fokhagyma Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen Elkészítés: A páclé hozzávalóit összekeverem, és a vékonyra feldarabolt ...The post Kínai sült oldalas appeared first on Receptkirály.hu.
2013.11.22. 09:49
Receptkiraly.hu
Köményes sült oldalas
Íme, egy nagyon gyorsan elkészíthető finom magyaros étel, ami hétvégére kiváló ebéd lesz.
2013.11.20. 22:00
Kertvarazsmagazin.hu
Sült oldalas
Sült oldalas Hozzávalók: 1 kiló oldalas só bors 1 deci olaj majoránna piros paprika apróra vagdalt fokhagyma Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen Elkészítés: A húsokat besózom és fokhagymával bekenem. Cserép edénybe teszem, majd letakarva 180-200 fokos a sütőbe teszem. Az ...The post Sült oldalas appeared first on Receptkirály.hu.
2013.11.16. 08:43
Receptkiraly.hu
Sült oldalas recept
Az oldalas nem nevezhető mindenki kedvenc ételének, hiszen sokan azért nem szeretik, mert zsíros. Ezt a receptet azonban érdemes kipróbálni. nem fogunk csalódni!
2013.08.31. 10:36
Femcafe.hu
Sült oldalas lopása miatt 50 év börtönt kapott
Sült oldalas elrablása miatt ötven év börtönre ítéltek egy férfit az Egyesült Államokban.
2013.08.20. 18:50
Profitline.hu
Köményes sült oldalas
Íme, egy nagyon gyorsan elkészíthető finom magyaros étel, ami hétvégére kiváló ebéd lesz.
2013.07.27. 11:00
Kertvarazsmagazin.hu
Kólás-ragacsos sült oldalas
Hozzávalók: 1,5 kg oldalas 7 dl kóla víz szezámmag A ragacsos szószhoz: 4 evőkanál ketchup 4 evőkanál barna cukor 2 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál Worchester szósz 1 evőkanál chiliszósz 1 teáskanál Piros Arany
2013.07.23. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Kólás-ragacsos sült oldalas
Hozzávalók: 1,5 kg oldalas 7 dl kóla víz szezámmag A ragacsos szószhoz: 4 evőkanál ketchup 4 evőkanál barna cukor 2 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál Worchester szósz 1 evőkanál chiliszósz 1 teáskanál Piros Arany
2013.07.23. 00:00
Mindmegette.hu
Cukkinis sült oldalas különleges körettel
Az oldalast mosás után csontostól szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymakrémmel bekenjük és megszórjuk fűszerkeverékkel. Ráhelyezzük a tepsire, teszünk rá egy kis zsiradékot, egy kevés vizet, alufóliával lefedjük és betesszük a sütőbe sülni.
2013.07.22. 08:51
Szepzold.hu
Gombás sült oldalas
Hozzávalók 4 főre: 80 dkg oldalas, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk őrölt köménymag, 4 ek olaj, 1 dl húsleves (kockából), 15 dkg csiperkegomba, 1 ek elaprított petrezselyem, 2 dl tejszínA körethez: petrezselymes burgonya
2013.07.03. 15:44
Stop.hu
Ellopott egy oldalast egy férfi, 50 év börtön vár rá
Sült oldalas elrablása miatt ötven év börtönre ítéltek egy férfit az Egyesült Államokban.
2013.06.03. 23:05
Hvg.hu
Oldalasrablás miatt 50 év börtönt kapott
Sült oldalas elrablása miatt ötven év börtönre ítéltek egy férfit az Egyesült Államokban.
2013.06.03. 17:40
Delmagyar.hu
Ananászos sült oldalas
Ha sült oldalast egy kicsit felpörgetnénk, akkor próbáljuk ki a következő változatot, ananásszal, de barackkal is nagyon finom.
2013.03.16. 08:27
Receptvaros.hu
Rozmaringos sült oldalas
Hozzávalók az oldalashoz: 1,5 kg oldalas, 5 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, őrölt kömény, 2 kk rozmaring, só, bors
2013.03.11. 07:42
Stop.hu
BBQ szószban sült oldalas
Az amerikai barbecue oldalas világhírű – az igazi verzió elkészítése azonban egy napos pácolást, elősütést majd további marinálást igényel. Ha erre nincs időnk, íme egy tuti egyszerű, szintén amerikai recept. A BBQ szószban sült oldalas egy-két óra alatt elkészül.. Hozzávalók 1 kg oldalas 1 tk  fűszerpaprika 1 tk chilipor (vagy cayenne por) 3 ek méz [...]
2013.03.02. 13:03
Tutitippek.hu
Barbecue oldalas sült káposztával recept
Van az úgy, hogy megkíván az ember valamit, aztán miközben készíti, az illatok annyira eltömítik, hogy aztán meg alig bír belőle enni. Tartalmas, laktató, ízekben gazdag, nem hétköznapi ebéd. Bővebben...
2013.02.16. 14:05
Ritakonyhaja.hu
Sörben sült oldalas - Pikáns és egyszerű
A sörben sült oldalas végtelenül egyszerű étel, azonban vetekszik a legbonyolultabb sültekkel, ízletes, porhanyós, egyszerűen isteni.
2012.11.17. 09:50
Femina.hu
Sült oldalas pirított káposztával és gancával
Hozzávalók kb. 5-6 személyre:&#13; 1 kg sertésoldalas&#13; 1,5 kg savanyú káposzta&#13; 80 kg burgonya&#13; kb. 20 dkg liszt&#13; 1 tojás &#13; 1 vöröshagyma&#13; (mangalica) zsír&#13; 4-5 gerezd fokhagyma&#13; egész kömény&#13; őrölt bors&#13; szerecsendió&#13; 2 teáskanál cukor&#13; 3-4 körömnyi babér&#13; só
2012.11.02. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sült oldalas pirított káposztával és gancával
Hozzávalók kb. 5-6 személyre: 1 kg sertésoldalas 1,5 kg savanyú káposzta 80 kg burgonya kb. 20 dkg liszt 1 tojás 1 vöröshagyma (mangalica) zsír 4-5 gerezd fokhagyma egész kömény őrölt bors szerecsendió 2 teáskanál cukor 3-4 körömnyi babér só
2012.11.02. 00:00
Mindmegette.hu
Édes-savanyú uborkasaláta
A következő saláta receptet sokat készítjük finom sült oldalas mellé.
2012.10.23. 07:54
Receptvaros.hu
Sült oldalas sütőzacskóban
Nemrégiben áttértem a sütőzacskóban készített ételekre, hiszen így minimális zsírt vagy olajat kell használnom. Az oldalasom is sokkal finomabb lett így.
2012.10.08. 16:29
Receptvaros.hu
Így készül a tökéletes sült oldalas
Zsíros fogás, de ha szeretsz bíbelődni a hús lefejtésével a csontról, majd befalni munkád gyümölcsét, bizonyára imádod.
2012.10.01. 10:15
Femina.hu
Chiliszószos sült oldalas
Ázsiai szószok egyike a már sok helyen készen is megvásárolható üveges chiliszósz. Ez a kész öntet az alapvető hozzávaló az egyszerűen elkészíthető chiliszószos sült oldalas recepthez.. Hozzávalók: kb. 1,5 kg oldalas Chiliszószos pác: 1 tk só 4-5 ek (fokhagymás) chiliszósz 1 tk őrölt bors 4 ek halszósz 2 ek olaj 1 ek méz 1 ek szezámolaj [...]
2012.09.24. 09:22
Tutitippek.hu
In da house: ezt hagyja ki ma Gyurcsány
A Parlament ebédlője, a Vadász terem ma a következő menüsorral várta a képviselőket: Levesek: Lebbencsleves füstölt hússal, Zöldség krémleves, Hideg eper krémleves Chef ajánlata: Báránycsülök Pékné módra Főételek: Székelykáposzta, Savoyai jércemell, Rántott sertésborda, Burgundi marhasült, Harcsapaprikás Köretek: Párolt rizs, Steak burgonya, Burgonyapüré, Vajas zöldség, Hasábburgonya Tészta: Túrós csusza Főzelék: Paradicsomos káposzta Feltét: Sült oldalas, Főtt tojás Desszert: Túrógombóc édes tejföllel
2012.09.10. 17:36
Ötven év múlva már nem jut hús a Földön
Fasírt helyett szója, sült oldalas helyett sült padlizsán – a tudósok azzal rémisztgetnek, hogy ha így gyarapszik tovább a Föld lakossága, akkor mindenkinek át kell térnie a vegetáriánus életmódra, hogy étel jusson az asztalokra.
2012.08.31. 08:36
Borsonline.hu
Dining Guide Food Show 2012
Szeptember 7–9-ig, a Hold utcai Vásárcsarnok emeletén. A belépés ingyenes! Kezdődik a Street Food Show A Dining Guide étteremkalauz 2011-ben hagyományteremtő szándékkal indította útjára a Food Show-t, hogy egy nagyszabású rendezvény keretében hirdesse ki az Év Étterme cím jelöltjeit, trombitálja össze a legismertebb gasztrobloggereket (Blogkóstoló), mutassa be a legjobb hazai alapanyagokat és főzőiskolába hívja a gyerekeket. Az idei rendezvény a legfontosabb elemeit megtartja a tavalyi mustrának, de azzal, hogy a gálavacsorán kívül, a rendezvény a közösségi élet, főként pedig a gasztronómia egyik legfontosabb színhelyére, egy piacra, a Hold utcába költözik, még izgalmasabb lehetőségek nyílnak meg előttünk. Ezúttal nem termelőket, árusokat, nyersanyagokat mutatunk be, hanem egy csavarral az utcát költöztetjük be a csarnokba. A hazai street food legjavát invitáltjuk meg a Hold utcai piacra. Piacon az utca Szeptember 7. péntek 12:00–24:00, szeptember 8. szombat 10:00–24:00, szeptember 9. vasárnap 10:00–18:00 „Csirke vagy borjú? Hagyma, csípős mehet?” Ezekre a kérdésekre már szinte minden budapestinek megvan a válasza, ami a három nap során kiváltképp jól jön, mert a főváros legjobb hamburgerese, gyrososa szólítja meg őket a piac felső karéján. Hogy teljes legyen a kép, érkezik még kolbászos, olyan balkáni gyöngyszem, mint a pleskavica, a pezsgőhöz magyar kaviár dukál, de Wang mesternek köszönhetően beleláthatunk a kínai lélekbe is, majd jöhet a lángos és a desszert, ami kézműves fagyi és gofri, természetesen szigorúan csak a legjobbaktól. A legjobb kézműves sörökkel (melyeket sörkorcsolyák egészítenek ki, köszönhetően a Gastropolisnak), borokkal napjaink nemzeti fast food-jai illetve a harmadik alkalommal megrendezendő Blogkóstoló fogásai is jobban csúsznak. Résztvevők: Harapás • Ring Café & Gourmet Burger Bar (étlapon: Ring Gourmet Burger, Chedar & Bacon Burger, Full Extra Burger, House Cut Fries, Cole Slaw Salad) • Gyradiko (étlapon: gyros tál, szuvlaki tál, bifteki tál, grill mix tál, baklava) • A „Sonkás” (étlapon: Szárított és főtt sonkák, Grillezett porchetta-olasz sült malac, Grillezett Pleskavica, Grillezett Pármai sonkás kolbász) • Húspatika (étlapon: Mangalicatarjás grillszendvics zöld pestóval és friss paradicsommal, Mangalica-vegyes tál, Gourmet hot-dog, bazsalikomos-citromos mangalica-grillkolbász édes hagymakrémmel molnárkában) • Wang mester (étlapon: Kou Shui Fei Pian-ökörszív, nyelv, pacal, zeller csípőse, Édes-savanyú oldalas, Ízletes fafülegomba, YuXiang rák, Illatos kacsacomb házi tésztával, Dim sum, Hakao, Tavaszi tekercs) • Spazio Caffe ManueL (étlapon: Fül, orr, farok a tengerből és a szárazföldről) • Spíler (étlapon: Házi kolbászok: tokaji aszús sültkolbász, citromos csirkekolbász, Igazi hamburger, cheddar sajttal) • Arany Kaviár (étlapon: Szibériai húsos pelmenyi, Rákhússal töltött pelmenyi keta lazackaviárral, Osztriga tokhal kaviárral és uborka espumával, Szent Jakab kagyló french reserve kaviárral, mangóval) • Budaörsi Halpiac, The Fishmonger (étlapon: friss halak és tengeri herkentyűk, köztük norvég lazac, friss garnéla rákok, pisztráng, aranydurbincs, tonhal, kardhal, osztriga, kagylók jégágyról, főtt tengeri csigák, egyéb ehető kagylók, füstölt halak, pácolt heringek és a főtt rákok helyben fogyaszthatók) • Jacques Liszt – Misi a pék (étlapon: kovászos kenyerek több ízben: fehér, barna, rozsos, paradicsomos, hagymá, briós, baguette, croissant, csokis párna, mazsolás csiga, quiche, édes tartok csokis, citromos) • Fragola • Vénusz lángosos • gofri Baracskay Angélától Korty • Spazio Caffe ManueL (itallap: Aperol spritz, Prosecco a következő pincészetektől: ManueL, Furlan, Merotto, Nani Rizzi, Drusian, Andreola, Foss Marai, Bepin De Eto + 1 meglepetés, Lemoncillo, ManueL kávéból: ristretto, espresso, macchiato, cappuccino) • Drop Shop (itallap: Hazai és külföldi bor- és pezsgőkülönlegességek pohárral és elvitelre!) • Főzdefeszt bemutatja: Bors Kézműves Sörfőzde és a Hara’Punk gerillasörfőzde (itallap: Bors Little John, Bors Tuck Barát, Bors Sherwood Ale, Hara’Punk Papap O'Hara) • Törley (itallap: Chapel Hill Pinot Noir Rosé Brut, Chapel Hill Chardonnay-Pinot Noir Brut, Hungaria Irsai Olivér Doux, Hungaria Grande Cuvée Brut, Francois President Rosé Brut 2009, Louis Francois & Co. Brut Nature Nyerspezsgő 2009, Törley Chardonnay Brut 2009, Champagne Alfred Gratien Brut, Champagne Alfred Gratien Rosé Brut) • Gyradiko (loutraki-görög ásványvíz, Metaxa, Ouzo, Mavrodaphne, Retsina, Mythos) Programok: Vénusz-Dining Guide Blogkóstoló – harmadszor is megfőzik Szeptember 8. 12–21 óra, szeptember 9. 11–17 óra Harmadik alkalommal állnak fel képernyőik elől hazánk legismertebb és legnépszerűbb gasztrobloggerei, hogy a billentyűkkel történő főzést valódi kondérokra, fazekakra, tálakra és tányérokra cseréljék. Amit eddig csak olvashattunk tőluk, azt most le is nyelhetjük. Mindezt autentikus környezetben, egy piacon. A tavalyi évekhez képest több új szereplőt köszönthetünk a Vénusz-Dining Guide Blogkóstolón. A csapatot olyan bloggerek is erősítik, akik jelentős nemzetközi versenyeken szép eredményeket értek el, sztárséfekkel főztek közösen és még itthoni topéttermek is szélesre tárják előttük a konyhaajtót. Az idei Blogkóstolon kiderül többek között, hogy a lecsó ölthet szusi formát, a Rákóczi túrós kerülhet pohárba, a Túró Rudi is átértelmeződik, de a pho például marad olyan, mint amilyennek megismertük. A résztvevők hármas csapatokban, 3 óránként váltják majd egymást. A bloggerek ételeit fogásonként és 3 fogásos menübe rendezve is lehet majd kóstolni. Étlapon (zárójelben a kínálás időpontja) • Kicsi Vú: Petrezselymes hideg cukkinileves (szeptember 8. 12.00-15.00) • Food & Wine: Fűszeres mungóbab, marhapofa tokánnyal (szeptember 8. 12.00-15.00) • Selectfood: Pastel de Nata (szeptember 8. 12.00-15.00) • Funky Pho: Pho (szeptember 8. 15.00-18.00) • Kísérleti Konyha: Lecsószusi (szeptember 8. 15.00-18.00) • Mandula Sarok: Rákóczi túrós pohárban (szeptember 8. 15.00-18.00) • Axi’s Kitchen: Citromos sült malactarjás szendvics szilva chutney-val (szeptember 8. 18.00-21.00) • Lorien: Juhtúrós töltött paprika (szeptember 8. 18.00-21.00) • Limara: Gyümölcslepény (szeptember 8. 18.00-21.00) • Házisáfrány: Kacsamájkosárkák tokaji aszúban érlelt aszalt meggyel (szeptember 9. 11.00-14.00) • Rita konyhája: Vöröslencsés, padlizsános lasagne (szeptember 9. 11.00-14.00) • Csak a Puffin: Túró Rudi krém (szeptember 9. 11.00-14.00) • Dizájnmenza: Magyaros halcurry (szeptember 9. 14.00-17.00) • Piszke: Jambalaya (szeptember 9. 14.00-17.00) • Á La Carte Kulinária: Guinness-es pohárkrém (szeptember 9. 14.00-17.00) Séfek játszótere: a piac Szeptember 7. 12.00-15.00, 15.30-16.30, 17.00-20.00 A séfek legfontosabb játszótere az otthon és a konyha mellett a piac. Itt dől el minden, hogy mi kerüljön aznap táblára, majd a tányérra. A látottak inspiráló erővel bírnak, ilyenkor lehet már fejben főzni, a friss zöldségek, az illatok, színek étel kreációkká fogalmazódnak. Péntek déltől estig rájuk tapadhatunk és ihatjuk minden szavukat, majd az emeleten velük együtt főzhetünk – egyszerűt, de jót. Arra kértük fel a sztárséfeket (köztük Giannit, Segal Viktort és a Baracskay Angélát, a TV Paprika kreatív cukrászát) és vadonatúj éttermek (Buddha-Bár Étterem, Spíler,Trafiq) séfjeit, hogy induljanak ki a piac kínálatából és tartsák szem előtt a street food műfaját. Rajtuk kívül a nU és a Gastroplis is kínál. Résztvevők: Sztárséfek (szeptember 7. 12–15 óra) Segal Viktor (étlapon: Füstöltpisztráng-saláta liofilizált málnával, tokaji borecetes gyümölcs majonézzel) Gianni Annoni (étlapon: Halas lasagne, Gombás lasagne fekete szarvasgombás parmigiano krémmel) Baracskay Angéla (étlapon: Rozmaringos-fehér csokoládés panna cotta sárgabarackkal és mandulamorzsával) szeptember 7. 15.30-16.30 nU Gastropolis Új éttermek (szeptember 7. 17.00-20.00) Buddha-Bár Étterem (étlapon: Buddha-Bar csirkesaláta) Spíler, Litauszki Zsolt: (étlapon: Citromfüves tonhalburger avokadóval Trafiq (étlapon: Trafiq ice burger , Trafiq fagylalt burger , Trafiq gelato burger)Gyermekkuckó Kiskuktából lesz a Nagykukta! A rendezvény teljes ideje alatt a családokat, gyerekeket a KukTanoda Főzőiskola változatos programokkal, gasztrobloggerekkel hívja konyhájába. A főzőkurzus egyben játszóház is, ahol a gyerekek szakértő felügyelettel kóstolhatnak bele a konyhaművészetbe. A foglalkozások végeztével az elkészült ételeket helyben is el lehet fogyasztani, de akár haza is vihetik a büszke kis szakácsok. Tavaly a KukTanodával karöltve főzőversenyt hirdettünk minden 10-15 év közötti hobbiséfnek. Idén folytatódik a verseny, melynek előválogatóját a Street Food Show-n rendezzük. További részletek: www.diningguide.hu/foodshow2012
2012.08.21. 19:23
Evamagazin.hu
Mézes sült oldalas - Receptolimpia, kicsibors receptje
Nézd meg, főzd meg és szavazz a receptre a Receptolimpián!
2012.08.06. 07:33
Femina.hu
Részeges sült oldalas
Hozzávalók: 1,2 kg sertésoldalas 8 dkg zsír 5 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma - 4-6 felé darabolva kb. 1 teáskanál kömény kb. 1 teáskanál őrölt rozmaring kb. 1 teáskanál őrölt bors 1,5 dl száraz bor só
2012.06.19. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Részeges sült oldalas
Hozzávalók: 1,2 kg sertésoldalas 8 dkg zsír 5 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma - 4-6 felé darabolva kb. 1 teáskanál kömény kb. 1 teáskanál őrölt rozmaring kb. 1 teáskanál őrölt bors 1,5 dl száraz bor só
2012.06.19. 00:00
Mindmegette.hu
Cseréptálban sült oldalas
Hozzávalók: 60 dkg sertésoldalas friss zöldségkeverék (pl. sárgarépa, cukkini, karalábé, zellergumó, gomba, karfiol, cukorborsó, de mélyhűtött is lehet) só bors szerecsendió 2 dl tejföl 1 tojás sárgája A pácoláshoz: 2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál szójaszósz petrezselyemzöld újhagymaszár kakukkfű zsályalevél, kerti borágó
2012.06.11. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Cseréptálban sült oldalas
Hozzávalók: 60 dkg sertésoldalas friss zöldségkeverék (pl. sárgarépa, cukkini, karalábé, zellergumó, gomba, karfiol, cukorborsó, de mélyhűtött is lehet) só bors szerecsendió 2 dl tejföl 1 tojás sárgája A pácoláshoz: 2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál szójaszósz petrezselyemzöld újhagymaszár kakukkfű zsályalevél, kerti borágó
2012.06.11. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Ropogós sült oldalas
Hozzávalók: 1 kg csíkokra vágott oldalas só 1 fej fokhagyma 1 fej hagyma 50 dkg zsír
2012.04.22. 00:00
Mindmegette.hu
Ropogós sült oldalas
Hozzávalók: 1 kg csíkokra vágott oldalas só 1 fej fokhagyma 1 fej hagyma 50 dkg zsír
2012.04.22. 00:00
Mindmegette.hu
Fokhagymás oldalas pirított zöldséges burgonyával
Hozzávalók: 0,5 kg oldalas só őrölt színes bors 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál mustár 70 dkg apró szemű,héjában főtt burgonya 3 evőkanál sült oldalas zsírja 3 zöldpaprika 3 paradicsom 3 szál kakukkfű 1 csokor petrezselyem
2012.03.05. 00:00
Mindmegette.hu
Sült oldalas
Hozzávalók: 70 dkg oldalas2 fej vöröshagymakevés olajflekken fűszerkeveréksó4-5 burgonyabio sült krumpli fűszer
2011.11.17. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sült oldalas
Hozzávalók: 70 dkg oldalas 2 fej vöröshagyma kevés olaj flekken fűszerkeverék só 4-5 burgonya bio sült krumpli fűszer
2011.11.17. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Fűszeres sült oldalas
Hozzávalók: 1 kg oldalas 5 dkg zsír 1 nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma fűszerpaprika só bors majoránna kakukkfű
2011.11.07. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sült oldalas kicsit másként
Hozzávalók: 1 kg oldalas feldarabolva só egész bors fokhagyma vöröshagyma 15 dkg kristálycukor 3 dl sör 1 dl étolaj
2011.10.30. 00:00
Mindmegette.hu
Sült oldalas kicsit másként
Hozzávalók:1 kg oldalas feldarabolvasóegész borsfokhagymavöröshagyma15 dkg kristálycukor3 dl sör1 dl étolaj
2011.10.26. 21:21
Mindmegette.hu
Recept: Fokhagymás oldalas sült almával
Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas 5 gerezd fokhagyma 1 csipetnyi őrölt köménymag 1 mokkáskanál szárított majoránna 1 evőkanál paprikakrém 3 evőkanál étolaj 2 nagy fej vöröshagyma 4 alma só bors
2011.09.28. 00:00
Mindmegette.hu
Fokhagymás oldalas sült almával
Hozzávalók:1 kg sertésoldalas3 gerezd fokhagyma1 csipetnyi őrölt köménymag1 mokkáskanál szárított majoránna1 evőkanál paprikakrém3 evőkanál étolaj2 nagy fej vöröshagyma4 almasóbors
2011.09.24. 19:20
Mindmegette.hu
Recept: Káposztával sült oldalas
Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas 2 evőkanál olaj 70 dkg burgonya 40 dkg savanyú káposzta 2 pohár tejföl 1 tojássárgája só 1-2 gerezd fokhagyma ételízesítő
2011.08.18. 00:00
Mindmegette.hu
Káposztával sült oldalas
Hozzávalók:1 kg sertésoldalas2 evőkanál olaj70 dkg burgonya40 dkg savanyú káposzta2 pohár tejföl1 tojássárgájasó1-2 gerezd fokhagymaételízesítő
2011.08.12. 16:15
Mindmegette.hu
Recept: Cseréptálban sült húsos káposzta tótosan
Hozzávalók: 30 dkg sertéscomb 30 dkg füstölt tarja vagy 50 dkg füstölt oldalas 50 dkg savanyú káposzta 3 db közepes nagyságú krumpli 10 dkg (1 dl) árpagyöngy (gersli) 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma bors só
2011.07.16. 00:00
Mindmegette.hu
Fűszeres sült oldalas tökfőzelékkel
Hozzávalók: oldalasA páchoz:1 nagy vöröshagyma reszelve6 gerezd fokhagyma reszelveborsikafű ízlés szerintdurvára darált színes borsőrölt köménymustársócayennebors5-6 szem boróka bogyó5-6 szem szegfűbors0,5 dl tej1 dl olaj3 evőkanál szójaszósz2 evőkanál mustár1 evőkanál cukorA főzelékhez:1,5 kg gyalult tök2 csokor kapor4,5 dl tejföl2 evőkanál balzsamecet1 nagy hagyma reszelvepirospaprikaolaj
2011.06.05. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Fűszeres sült oldalas tökfőzelékkel
Hozzávalók: oldalas A páchoz: 1 nagy vöröshagyma reszelve 6 gerezd fokhagyma reszelve borsikafű ízlés szerint durvára darált színes bors őrölt kömény mustár só cayennebors 5-6 szem boróka bogyó 5-6 szem szegfűbors 0,5 dl tej 1 dl olaj 3 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál mustár 1 evőkanál cukor A főzelékhez: 1,5 kg gyalult tök 2 csokor kapor 4,5 dl tejföl 2 evőkanál balzsamecet 1 nagy hagyma reszelve pirospaprika olaj
2011.06.05. 00:00
Mindmegette.hu
Sült oldalas pirított burgonyával
Hozzávalók:1 kg friss sertésoldalas1 bő evőkanál zsír1 nagy fej vöröshagyma5-6 gerezd fokhagyma1 mokkáskanál köménymag1 mokkáskanál őrölt borsfél mokkáskanál őrölt szerecsendiósóA körethez:1 kg krumpli2 gerezd fokhagymakevés bors5 dkg vaj vagy olaj petrezselyemsó
2011.03.05. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sült oldalas pirított burgonyával
Hozzávalók: 1 kg friss sertésoldalas 1 bő evőkanál zsír 1 nagy fej vöröshagyma 5-6 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál köménymag 1 mokkáskanál őrölt bors fél mokkáskanál őrölt szerecsendió só A körethez: 1 kg krumpli 2 gerezd fokhagyma kevés bors 5 dkg vaj vagy olaj petrezselyem só
2011.03.05. 00:00
Mindmegette.hu
Fokhagymás sült oldalas
Feltöltötte: paprrrikaSzeleteljük fel az oldalast, és a kis darabokat tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg egy kevéske vízzel és a barna sörrel, és kenjük be egy kis zsírral vagy olajjal a tetejüket. A fokhagymát tisztítsuk meg és préseljük össze (én rengeteg sok fokhagymával szeretem:)). Takarjuk le alufóliával és közepes lángon süssük kb. 2 órán keresztül. Villával teszteljük le, hogy szépen megpuhult-e már a hús. Ha az
2011.02.17. 17:37
Hírek sült oldalas mellé
Két szereplő távozik a Barátok köztből.
2011.01.18. 11:13
Velvet.hu
Hagymás-paradicsomos sült hús
Hozzávalók: 50 dkg sertéshús (pl. oldalas)ételízesítőőrölt feketeborsfokhagymamustárfűszeres olívaolajkakukkfűvöröshagymaparadicsomburgonyasópetrezselyem
2010.08.19. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Hagymás-paradicsomos sült hús
Hozzávalók: 50 dkg sertéshús (pl. oldalas) ételízesítő őrölt feketebors fokhagyma mustár fűszeres olívaolaj kakukkfű vöröshagyma paradicsom burgonya só petrezselyem
2010.08.19. 00:00
Mindmegette.hu
Édes-pikáns sült oldalas
Népes családi összejövetelt tervezel? Vagy meghívnád a barátaidat vasárnapi ebédre? A Blikk Nők új kiadványában sokfogásos ünnepi lakomához és grillezéshez is találsz remek recepteket, például az édes-pikáns sült oldalasét.  
2010.06.18. 12:00
Sült oldalas újburgonyával
Hozzávalók: 1 kg apró újburgonya1 kg oldalas (jó húsos)fokhagymavöröshagymapetrezselyemzöldsóvajzsírbors
2010.06.14. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sült oldalas újburgonyával
Hozzávalók: 1 kg apró újburgonya 1 kg oldalas (jó húsos) fokhagyma vöröshagyma petrezselyemzöld só vaj zsír bors
2010.06.14. 00:00
Mindmegette.hu
A tökéletes sült oldalas elkészítése
A sült oldalas nem éppen könnyű étel, de az íze mindent megér. Nem árt, ha ismersz néhány igazi konyhatitkot, hogyan is kell megsütni, hogy omlós legyen.
2010.03.25. 13:17
Femina.hu
Sült oldalas, bélszínroló, ég veled
Négyszer annyi sót esznek a gyerekek az isiben mint kéne. Menzakörkép egy héten át egy országos felmérés apropóján.
2010.01.04. 15:05
Velvet.hu
Hírek sült oldalas mellé
Vágó kiborult a Párbaj forgatásán, legalábbis a Blikk szerint.
2009.09.15. 11:02
Velvet.hu
Mézes-körtés oldalas almapürével
A gyümölcsök tagadhatatlanul színesebbé teszik táplálkozásunkat. Változatosak, mert nem csak önmagukban fogyaszthatók, ugyanakkor kiváló kísérői lehetnek húsételeknek, sült sajtoknak, halas fogásoknak.
2008.05.26. 12:05
Nlcafe.hu
hirdetes
Blogok, amiket szeretünk
Minden, ami a szépségbe belefér!
Gasztronómia. Bolondulásig.
Hotel, Föld körüli pályán
Képek, hangulatok, csodák
Stílusra hangolnak
43. heti 5-ös lottószámok
  • 27
  • 49
  • 72
  • 79
  • 81
43. heti 6-os lottószámok
  • 4
  • 8
  • 16
  • 17
  • 29
  • 41
Árfolyamfigyelő / Valuta
EUR
308,1
USD
245,2
CHF
255,4
hirdetes